Селекционерът на България Младен Кръстаич направи любопитна медийна изява преди контролата срещу Кипър. Мачът е в сряда от 20:00 часа.

Той сподели, че за него и щаба му следващите два мача (вторият е срещу Люксембург) "не са точно приятелски срещи".

Според него, трябва да се продължи инерцията след последните две победи в Лигата на нациите, които са "спасили сезона и са върнали националният отбор на мястото, на което трябва да бъде".

"За нас не са точно приятелски мачове. В последните два мача от Лигата на нациите успяхме да спасим сезона и да оставим националният отбор на мястото, на което трябва да бъде. Следващите два мача не са мачове за точки, но за нас са много важни. В момента формираме отбора, трябва да има форма, облик, за да достигнем максималната версия на този отбор през март", каза Кръстаич.

"Казах на футболисти, ако има натиск, негативна енергия, трябва да играят със сърце за страната си по същия начин, както го направиха в последните два мача в Лигата на нациите. Искам енергия и желание за доказване в националния отбор. Искам всички повикани футболисти тук да играят за националния отбор", добави той.

"Втори лагер ни е и общо взето сме десетина дни заедно. Някои играят в чужбина, други в българското първенство, но смятам, че всички футболисти са качествени и разбират как трябва да се играе. Наясно сме, че от футболистите може да се изисква още много. Времето обаче е малко. Имали сме 45-минутна тренировка. Основно прекарахме времето във видеоанализи и смятаме така да е занапред. Тепърва има неща, които трябва да научават", допълни още сръбският специалист.