Треньорът на футболния Нефтохимик Николай Кръстев направи яростна атака към ръководството на клуба след загубата на бургазлии с 2:4 в петъчен мач от Втора лига.

В началото на седмицата Нефтохимик бра срам в Разград, когато излезе едва със седем юноши за мача си с Лудогорец 2, тъй като титулярните отказваха да играят заради неплатени заплати.

Днес те се появиха на терена и играха достойно, но треньорът Кръстев разкри за поредица неспазени обещания от ръководството.

"Доволен съм от моите момчета на фона на терена, условия и противника. Раздадоха се. Нашият треньор на вратарите претърпя тежка операция, от тези нерви с ръководителите стигна дотук. Евгени Русев се казва. Футболът днес - пародия! Особено в Бургас. В този град сме гледали големи мачове, евротурнири. Всичко тук потъва в лъжи, този бил виновен, онзи не взел акциите, нямаме домакин, теренът е лош, доктор нямаме, медикаменти.

Всичко това се струпва върху отбора и треньорския щаб. Футболистите не трябва да се превръщат в общи работници, не са зидаро-мазачи - викаш го и почва да гради. Срамно е това, което стана в Разград, но футболистите са футболисти 10-15 години, не са общи работници, не трябва да лъжеш хората. Днес не сме правили разбор, излязохме в последния момент, казах им да излезем и да спасим този мач.

А тези отгоре все ги няма, кой при министъра на културата, кой пътува някъде. Още понеделник си подавам молба за напускане. Иначе виждам, че има момчета, които искат да се развиват. Ото Рехагел, Моуриньо да дойде тук, с това ръководно тяло не може да успее. Не знам хората над нас какво искат да правят. Преди години се казваше, че нямаме пет лева и играехме за чест, не трябва като нямаш пет лева, да казваш, че имаш 50.

Преди няколко седмици гонихме хора по квартирите им, защото не можеха да си позволят да стоят в града. Викторио Павлов ако ме гледа, той знае за какво става въпрос. Не съм магьосник да ги карам всеки път момчетата да излизат за чест и слава. Няма доверие в хората над нас. Нишката е скъсана, няма условия за професионален футбол, тогава няма да правиш.

Не ядем доматите с колците, това всичко пречи на треньорите. Знаем, че в момента е пандемия, но кажи, че нямаш. А не да лъжеш - първо пето число, после десето, после на 14-о. Момчетата днес излязоха да не опетним името на клуба, тези над нас само говорят. Ако нямаме възможност, да кажем "баста" и да не правим футбол.

Нещата няма да се получат, ако наистина няма кардинални решения. Трябват хора, които милеят за града и клуба. Трябва адекватно да се управлява. Всичко миналия сезон, готов отбор, се разби за една пуста премия. Искаше се концепция, трябва да се знае как искаме да развиваме футбола в Бургас", заяви Николай Кръстев.