Треньорът на Северна Македония Благоя Милевски коментира изтегления вчера жребий в Лигата на нациите.

Той и неговите възпитаници попаднаха в група с България, Грузия и Гибралтар в Лига "C", като спечелването на групата ще даде възможност за пряк път към Евро 2024.

Милевски е на мнение, че българският национален отбор ще е труден съперник, който бележи прогрес. За доказателство изтъкна равенството с европейския шампион Италия като гост.

"Групата е тежка, но в днешния футбол няма лесен противник или предварително спечелени точки. Очакват ни сериозни мачове. Грузия е отбор, с който играхме много оспорвани мачове в последно време. България направи равен с европейския шампион Италия и това означава, че бележи значителен прогрес. Гибралтар пък не е същата селекция от първото издание на Лигата на нациите, когато бяхме в една група.

Северна Македония може да е на високо ниво на всеки турнир. Днешният футбол не търпи различен подход. Всичко, което искаме от нашите играчи, е да се влагат максимално във всеки един турнир", каза Милевски след жребия.

Северномакедонците се намират в добра форма, като в световните квалификации стигнаха до второ място в групата в компания с Германия, Румъния, Армения, Исландия, Лихтенщайн и ще играят бараж срещу Италия.

В последното издание на Лигата на нациите съседите ни завършиха втори в Лига "C" в група с Армения, Грузия и Естония.