Шахтьор (Донецк) приема тази вечер Реал Мадрид не в своя дом, а във Варшава, в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

А треньорът на отбора - хърватинът Игор Йовичевич, направи изказване преди двубоя, от което би се гордял всеки украинец, не само в актуалната ситуация в страната.

"Не могат да ни унищожат - каза на пресконференцията си преди мача наставникът. Брифингът бе часове след новините за ударите по няколко големи украински града от руски военни сили. - Ние сме едно цяло, ние имаме дух, имаме единство и сме смели. Можете временно да ни развалите настроението, да ни натъжите, да ни разклатите леко. Но не можете да унищожите Украйна.

Ние като спортисти сме длъжни да бъдем част от това единство и тази сила. Нашите играчи имат семейства в страната, те виждат и чуват какво се случва. Преживяват всичко.

На терена утре (днес - б.р.) искам да сме с духа на украинските войници. Няма да отменяме мача, а ще го играем като бойци, като хората на фронта. Цялото ми уважение към Реал, които предложиха мачът да не се състои, ако желаем така. Ще се бием на терена за хората в Украйна!"

Срещата е от 22 часа и ще се предава по MAX Sport 4 HD.

ИЗБРАНО