Селекционерът на Словакия Щефан Таркович се изказа ласкаво за българския национален отбор след вчерашната контрола между двата тима. Участниците на Евро 2020 завършиха 1:1 с родните национали, които показаха доста уверен и качествен футбол в австрийския град Рийд.

"Началото на мача не беше оптимално за нас. Не е лесно да започнем в такъв състав. Но ние се подготвяхме за тази среща. След това играчите доказаха, че имат добро ниво. България е качество, което не е за пренебрегване в Европа. Това беше добра проверка", бе анализът на Таркович за срещата.

48-годишният треньор отказа да търси индивидуална вина в защитниците на отбора за ситуацията, при която Кирил Десподов проби в наказателното поле и асистира на Атанас Илиев, който вкара първия си гол с националната фланелка.

"Грешките ги има и във футбола, и в живота. Няма да коментирам една ситуация. Интересува ме как реагирахме на случилото се. Имахме добри моменти", добави още Таркович.

Словаците обаче дадоха жертва в лицето на младия нападател Давид Стрелец, който напусна малко преди края заради контузия.

"Футболът е контактен спорт и такива неща се случват", лаконичен бе селекционерът на участниците на започващото след по-малко от десет дни Европейско първенство. Там словашкият тим е в група с отбориет на Испания, Полша и Швеция.