Наставникът на ЦСКА Саша Илич участва в пресконференция преди домакинството на румънския Сепси във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

"Червените" посрещат своя съперник в сряда от 19 часа, а Илич смята, че това е мач между два равностойни отбора. През миналата година Сепси завърши шести в румънското първенство, но спечели купата на страната и по този начин си уреди участие в евротурнирите.

"Ние сме ЦСКА и искаме да сме по-добри в двата мача и да продължим напред. Това е само първата част от този дуел.

Назон имаше седмица допълнителна почивка, защото беше ангажиран с националния отбор. Тренира сега на пълни обороти и ще е в групата за мача. Амос Юга няма да може да се възстанови, но Махмутович вече е окей и ще бъде в групата.

Създаваме достатъчно ситуации. Става въпрос за сблъсък между два много равностойни отбора. Дано ние накажем техните грешки, защото ще спечели този, който допусне по-малко грешки.

Играчите трябва да разберат, че се изправяме срещу най-трудния противник от жребия. Имахме малко време за подготовка, само че футболистите трябва да се преборят със Сепси и да продължим.

Знаете, че вече няма предимство като гол при гостуванията. Ако искаме да продължим, трябва да се справим и в двата мача. Футболистите ще получат специални указания, ще им кажем за какво да внимават. Надявам се феновете да изпълнят стадиона, а футболистите да дадат максимума - всичко зависи от тях.

За мен схемата не е от такова значение. Имаме играчи за всяка схема, която ползваме. Схемите са според противниците. Използваме ги по преценка за противника", заяви Илич.

Треньорът на "армейците" говори и за едно от звездните попълнения Майкъл Естрада:

"Изцяло зависи от Естрада кога ще е готов. Когато е готов, ще играе. Що се касае до Туфегджич - това зависи от клуба. Не беше картотекиран, това е решение на клуба, както и бъдещето му".