Tреньорът на ЦСКА Саша Илич даде специално интервю за клубната телевизия преди реванша на "армейците" срещу Сейнт Патрикс. Двубоят от третия квалификационен кръг в Лига на конференциите е в четвъртък, а в първата среща "армейците" загубиха с 0:1 в София.

Според сръбския специалист, "червените" имат много по-голяма класа и могат да отстранят ирландците. Той допълни, че иска да изгради разпознаваем стил на игра в ЦСКА.

"Загубата от Сейнт Патрикс беше доста тежка за нас, но хубавото е, че имаме възможност да се поправим още в четвъртък. Надявам се, че ще ги елиминираме. Тази една седмица работа с отбора беше много важна за нас - да възстановим някои футболисти и да се подготвим още по-добре за реванша. Всяко нещо, което правим, го решаваме заедно - целият треньорски щаб с медицинския екип и с кондиционния треньор. Взехме заедно решението, че ни е нужна една седмица само работа с отбора, за да можем да се подготвим най-добре за реванша в четвъртък", започна Илич.

Той бе категоричен, че ще изисква максимална концентрация и офанзивен футбол в реванша, за да бъдат елиминирани ирландците.

"Най-важният урок след срещата е, че ако не влезем в мача по начина, по който искаме, ще търпим определени последици. Мога със сигурност да твърдя, че имаме по-голяма класа от показаното миналия четвъртък и че имаме потенциал да елиминираме Сейнт Патрикс. Трябва обаче да играем по много по-различен начин от това, което демонстрирахме миналата седмица. Тренираме статични положения - това е един изключително важен компонент от съвременния футбол.

От друга страна, Сейнт Патрикс се защитава страхотно и въпреки че имахме 8 корнера, нямахме удар към вратата след нито един корнер. Но и те имат някои недостатъци. Нашият начин на игра трябва да бъде много по-различен - да ги накараме да сгрешат, за да можем да вкараме гол, както те успяха в София. Искам ЦСКА да има разпознаваем стил. Понякога успяваме да го покажем, понякога не".

Илич не пропусна да коментира и аклиматизацията на новите играчи.

"Двама от играчите тъкмо дойдоха, така че ще им трябва време, само от една седмица сме заедно. Често сменям състава, защото играехме през три дни, не можем да издържим само с един и същ състав. Затова доста футболисти получиха възможност да играят. Подсилихме се с двама играчи - Линдсет и Бамба, които ще бъдат на наше разположение за следващите мачове. Изключително голям оптимист съм по отношение на класирането. Мисля, че и играчите са оптимисти. Но пак казвам - всичко зависи от нас. Начинът на игра трябва да бъде напълно различен и ако в Ирландия покажем това, което очаквам, ще имаме огромни шансове да продължим напред", допълни треньорът на ЦСКА.

Снимка: Bulphoto