Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич призна, че най-голямата трудност в работата му е да свиква с напрежението.

В интервю пред " Bulgaria on air" сърбинът за амбициите си, за свършеното с "червените" до този момент, както и за своя учител в професията - Люпко Петрович.

"Млад треньор съм и все още трудно свиквам с напрежението. Всички знаят какво е ЦСКА и да си треньор на такъв отбор определено е привилегия, но и голяма отговорност. Трябва да се бориш всеки ден, за да устоиш на предизвикателствата.

Първо се опитах да променя манталитета на отбора - да се стремим да играем нападателен футбол, който да се хареса на феновете. В същото време да играем и за добри резултати, защото трудно се намира баланса между двете - да играеш красиво и да печелиш. Основното беше да повлияя на психиката на играчите - да им вдъхна увереност, че са добри футболистите и да си върнат самочувствието.

Допуснали сме един гол, но сме вкарали 19. Станахме много по-офанзивни и това се отрази добре на защитата ни. Това е ключът към успеха. Нападението е най-добрата отбрана.

Бях принуден да залагам на постоянен състав заради търсенето на резултати. Когато отборът побеждава, промени не се правят. Затова бях длъжен да разчитам на тези, които са постигнали тези победи. Искам да се обърна към останалите, които играят по-малко - да бъдат търпели и да чакат своя шанс.

Главната цел за мен тук е да формирам един добър отбор. За съжаление нямам много време, защото резултатите ни притискат. С оглед на традициите сме длъжни да се борим за и за първото място, и за купата. Клубът, историята и феновете го изискват.

Привилегия е да познаваш и да работиш с човек като Люпко Петрович. Човек с толкова титли, европейски клубен шампион. Мога да го определя като синоним за резултати. За всеки млад треньор е невероятен шанс да се учи от специалист като него, а аз съм имал този шанс", сподели Крушчич.