Милош Крушчич определи като най-хубавото нещо в родния футбол дербито между двата гранда Левски и ЦСКА.

Утре от 14:45 сърбинът за първи път ще бъде в ролята си на старши треньор в този сблъсък, като заяви, че отборът му има сили да се поздрави с успеха.

Отборът на ЦСКА определено не бе убедителен в контролите, което породи информации, че провал срещу Левски може да коства поста на Крушчич.

От друга страна пък сред "червените" е доста по-спокойно, за разлика от "синия" лагер, където има много неясноти около бъдещето на клуба.

"Предстои мач с най-големия наш съперник. Това е най-красивото нещо в българския футбол и спорт. Ще подходим сериозно в мача. Уважаваме съперника. Ще се потрудим да покажем нашите най-силни качества и да неутрализираме качествата на съперника. Трябва да бъдем интелигентни, умни. И да постигнем добър резултат.

Готови сме за мача. Албентоса не е тренирал няколко дни. Още е под въпрос за дербито. Настроението в отбора е добро. Трябва да покажем качествата ни. Всеки мач за ЦСКА е решаващ. Не само този.

Как ще играе Левски? Това е въпрос за тях. Дали агресивно, дали търпеливо... За нас е важно как ще се представим ние. Ако играят агресивно - ние трябва да бъдем още по-агресивни. Основното е да дадем всичко най-добро от себе си. Да имаме спокойни глави и горещи сърца. Да има желание. Дори и да не бъде добър крайният резултат, да знаем, че сме дали всичко най-добро от себе си.

Не се занимаваме с въпроса кой ще е съдия. Това не е наша работа. Гледаме си играта и да покажем нашите качества на терена. Имаме си стил на игра, ще се стараем.

Проблемите в Левски? И с тези неща не се занимаваме. Ако няма Левски - няма ЦСКА! И обратното. Това съперничество винаги трябва да бъде на здрава основа. И на чисто футболна.

Тренираме различни положения - в защита, в атака. Важното е как се разполагаме на терена. Дали ще сме с четирима в защита или трима - това е тактически въпрос. Аз съм треньор, който се подготвя винаги и за тренировки, и за мачове, и за пресконференции. Искам да кажа няколко думи на български. Нашите фенове не се нуждаят от мотивация, за да са на трибуните за мача с Левски. Винаги чувстваме тяхната голяма подкрепа. Ще дадем всичко, за да ги зарадваме. Това е основната ни цел", заяви той.

Пред медиите говори и капитанът Петър Занев, който сподели:

"Опитът ми и мачовете, които съм изиграл ми помага за такива важни мачове. Един отбор може да стане шампион, когато има добър колектив. Надяваме се да се справим. Ще направим всичко възможно. Дано мачът протече добре, да няма провокации. От наша страна няма да има проблеми с коректността.

Един отбор е толкова силен, колкото му позволи противника. В този мач няма нужда от мотивация. Всичко знаем колко е важен. Имам лична мотивация. Обещал съм си да се представя добре в този мач. Дано започнем да играем добре още от първата минута. Дано пред нас се отварят по-големи пространства в атака".