ЦСКА приема утре от 19,55 ч румънския шампион Клуж в първия си мач от груповата фаза на Лига Европа, а днес треньорът на българския тим Стамен Белчев говори пред медиите за двубоя.

Срещата ще се предава по БНТ 1.

"ЦСКА ще се опита да играе своята игра. Ще се опитаме да направим трайно владение на топката - каза Белчев. - Клуж е изключително агресивен отбор. Искам да направим така, че съперникът да се съобрази с нас. Естествено, ако ни питате нас, ние искаме да вкараме два гола в първите две минути...

Ще бъдем агресивни и ще атакуваме, в никакъв случай няма да приемем играта в собствената половина.

Ще се опитваме да пресираме съперника високо, ако е възможно. Няма как да кажа какво ще се случи след това на терена, ясно е какво искаме, но ...

Надявам се да нямаме проблеми с контузии. В общи линии съм наясно със състава, с който ще започнем. Не искаме да нашите футболисти, като им даваме много варианти за играта на противника.

В никакъв случай не трябва да има напрежение сред футболистите. Трябва да излезем и да играем спокойно и със самочувствие. Трябва да покажем играта от мачовете срещу БАТЕ (Борисов) и Базел.

За нас всяка точка е важна и може да се окаже решаваща за крайното класиране. Ще се борим за всяка една точка от първата до последната минута във всяка една среща.

На българска територия се чувстваме по-комфортно. Сигурен съм, че феновете утре ще бъдат на едно високо ниво. Надявам се да ги зарадваме с добра игра и добър резултат."

Над 12 хиляди запалянковци ще подкрепят ЦСКА утре на стадион "Васил Левски", като днес се очакваше да бъдат продадени и последните останали няколкостотин билети.

Мерките са много строги - с мерене на температурата на входовете, задължително носене на маски през целия мач и разстояние между отделните зрители.

Хора на УЕФА от днес са в София и ще следят за всеки детайл, като глобите за нарушаване на противоепидемичния протокол са изкючително тежки.