Треньорът на ЦСКА - Саша Илич, коментира пред "Republika.rs" и "Теlegraf.rs" в родината си смъртта на Миодраг Йешич.

Освен бивш треньор на настоящия му клуб ЦСКА, Йешич е и легенда на Партизан - отборът, за който Саша Илич е рекордьор по изиграни мачове.

Йешич загина в катастрофа днес на 64-годишна възраст, а трагичната новина бе коментирана от Илич така:

"Потресен съм, това е голяма трагедия. Беше добър треньор, но преди всичко добър човек. Научил съм много от него.

Това е голяма трагедия не само за Партизан, но и за целия сръбски футбол. Йешич е легенда, защитавал е цветовете на Югославия, а това не беше никак лесно заради огромната конкуренция.

Той беше изключителен човек - честен и искрен. Самият той имаше много страдания. Дъщеря му загина в катастрофа, а съдбата го отведе по същия начин.

Чухме се наскоро, дори се разбрахме да се видим. Не мога да повярвам, един страхотен човек и легенда на Партизан си отиде".

Два от клубовете, за които Йешич е работил у нас - ЦСКА и Славия, почетоха паметта на сръбския треньор в официалните си сайтове, като "червените" написаха:

"Армейци,

С дълбока болка и прискърбие Ви съобщаваме, че днес внезапно загубихме един от успешните треньори на ЦСКА, останал в историята като наставника, спечелил 30-ата "армейска" титла. Миодраг Йешич е загинал в пътен инцидент. Престоят му на стадион "Българска армия" ще се запомни и с победи над Байер (Леверкузен) и Ливърпул на Анфийлд.

Той застана начело на клуба през февруари 2005-а година и остана до месец април 2006-а. След като триумфира с шампионска титла през сезон 2004/2005 г. той бе избран за треньор на годината в България за 2005-а.

Почивай в мир, Генерале!

ЦСКА изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Миодраг Йешич!"