Треньорът на Заря (Луганск) - Виктор Скрипник, бе изключително доволен от победата на тима си и отстраняването на ЦСКА с общ резултат 2:1.

Украинецът обаче призна, че в 20-ата минтуа е имало сериозна съдийска грешка, която сериозно е повлияла на мача.

Припомняме, че реферът не отсъди чиста дузпа за ЦСКА, а в ответната атака Иван Турицов извърши нарушение, с което си изкара заслужен червен картон.

"Не знам какво щеше да стане, ако бяха отсъдили дузпата и нямаше червен картон. Мога само да си представя. Съдията обаче взе своето решение.

Не мога да кажа дали съдийските решения са предопределили изхода от двата мача, тъй като с времето някои неща се забравят. Дузпата, която получихме в първата среща принципно може да се отсъди, но може и да не се свири. Може да се каже, че Заря този път имаше късмет. Още един път ще повторя, че заради хвърлената енергия, начина на игра и елиминирането на съперник като ЦСКА, заслужаваме похвали, а не да се натяква, че са ни подпрели съдиите.

Не е важно кой е контролирал мача. Ние се стараехме да натискаме, за да вкараме гол и го постигнахме. Браво на момчетата", заяви Скрипник.

Колегата му Люпко Петрович логично бе бесен след мача, като сподели:

"Съдията реши и двата мача и няма какво повече да кажа. Сами видяхте, че имаше дузпа, нали, а след това червен картон и край. Играхме тактически като за 10. Противникът нямаше нито една възможност.

Днес всички дадоха всичко от себе си. Днес бяхме отбор, но съдиите не ни позволиха да победим. Сега ще им честитя на играчите. Имаше игра с ръка, чиста, и дузпа".