Втората треньорска смяна от началото на сезона в Първа лига е факт, като след ЦСКА, рокада извърши и ЦСКА 1948.

Вчера клубът загуби с 0:1 от Крумовград, а преди седмица направи разочароващо реми 1:1 с Хебър, като двете грешни стъпки срещи по-непретенциозни отбори доведоха до оставката на Атанас Рибарски.

Той застана начело на ЦСКА 1948 след загубения финал за Купата на България на 24 май, като в трети оставащи мача до края на сезона, успя да направи ремита срещу борещите се за титлата Лудогорец и ЦСКА, с което подпечата първото европейско участие на своя клуб.

Очакваше се ръководството на ЦСКА 1948 да потърси ново и опитно име за началото на новия сезон, но те заложиха на Рибарски, като опитът очевидно се оказа неуспешен, защото след четири кръга в първенството и две загуби от ФКСБ в Европа, рокадата все пак настъпи.

Ето какво написа клубът по повод треньорксата смяна:

"Атанас Рибарски напусна ЦСКА!

След вчерашната загуба на ЦСКА от Крумовград, старши треньорът Атанас Рибарски и екипът му подадоха своята оставка.

Рибарски застана на позицията старши треньор на първия отбор на 25 май, а първият двубой, в който изведе червените бе на 28 май срещу Лудогорец.

Специалистът води първия тим на ЦСКА в 9 мача, в които записа 2 победи, 4 равенства и 3 загуби.

Преди това той бе старши треньор на дубъла на ЦСКА, където записа 9 победи, 3 равенства и 2 загуби.

ЦСКА благодари на Атанас Рибарски и екипа му за времето, което прекараха в клуба и за отдадеността им в работния процес, както и за всичко, което направиха и постигнаха докато бяха част от клуба. Оставаме признателни на треньора, който изведе ЦСКА в Европа. Пожелаваме на Рибарски и екипа му здраве, щастие и много бъдещи успехи!

Благодарим ти, Наско!

На позицията старши треньор временно ще застане Николай Панайтов".

Така след пет кръга в Първа лига, работата си загубиха Саша Илич от ЦСКА, както и Атанас Рибарски от ЦСКА 1948.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО