Докато светът тръпне в очакване на заключителните мачове около Мондиала, то актуалните новини около Първа лига са свързани с треньорския пост на бронзовия медалист от миналия сезон и на третия в класирането на настоящия.

Става въпрос за Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948, които се разделиха със своите треньор Желко Копич и Любослав Пенев, а спекулаците около бъдещите наставници на двата тима не спират.

Самият Любослав Пенев, който изненадващо напусна поста си в ЦСКА 1948 след спор с ръководството, е получил доста интересно предложение от Ботев, пише "Тема спорт".

Предложението е било примамливо като финансови условия, а и е било със сериозна продължителност на договора, но Любослав Пенев е решил да го отклони.

Неговото име доста изненадващо се завъртя и като възможна опция за Локомотив (Пловдив). Изненадващо, защото начело на "железничарите" все още е Александър Томаш, който остави добри впечатления през есента и негова смяна би се сметнала за сензация.

Преди пък да получи отказ от Любослав Пенев, отборът на Ботев (Пловдив) е имал неуспешен опит да привлече Станислав Генчев на треньорския пост.

Той също е получил доста примамливо предложение, но е решил да остане в настоящия си клуб Локомотив (София).

Сага има и около бъдещият треньор на ЦСКА 1948, като първите индикации са, че ръководството ще се опита отново да привлече "червена" легенда.

Вече е имало предложения към хора като Тодор Янчев и Анатоли Нанков, но на този етап няма нищо официално.