Отборите от Премиър лийг се надяваха да започнат групови тренировки още следващата седмица, но това може и да не се случи. Трети играч на Брайтън е с положителен тест за COVID-19, а новината идва едва 24 часа преди поредната среща, свързана с подновяването на сезона в английското футболно първенство.

"Въпреки всички мерки, които сме взели през последните седмици и въпреки това, че играчите не са участвали в никакви тренировки, още един играч е дал положителен тест за коронавирус", обяви Пол Барбър, който е председател на клуба от Южна Англия.

Всички футболисти на отбора продължават да са в изолация. На клубната база могат да поддържат единствено физическата си подготовка, но при спазване на правилата за социално дистанциране.

Барбър добави, че очаква в следващите седмици да има още подобни ситуации и играчи на други клубове от Висшата лига също да дават положителни тестове. По думите му здравето на всички участници в първенството би трябвало да бъде абсолютен приоритет.

Нападателят на отбора Глен Мъри пък не е фен на идеята за рестарт на първенството и вече заяви, че не желае да излага на риск семейството си, предлагайки играчите да бъдат отделени от фамилиите си при евентуално подновяване.