Рома (Италия), Йънг Бойс (Швейцария) и Клуж (Румъния) - това са трите съперника на ЦСКА в групата в Лига Европа.

Тимът си извоюва място там с героичен обрат в четвъртък в Базел, където победи с 3:1 местния отбор.

Мачовете в групите са на фиксирани дати - 22 и 29 октомври, 5 и 26 ноември, 3 и 10 декември. Програмата тепърва ще се уточнява.

Гостуването на Рома във Вечния град ще е трето в европейската история на ЦСКА. През 1983-а те губят там с 0:2, а в София - с 0:1, в турнира на шампионите.

Преди 11 години точно в груповата фаза на Лига Европа дойдоха поражения с 0:3 у дома и 0:2 в Рим. "Червените" още търсят първия си гол срещу този противник.

Йънг Бойс идва от Швейцария и е шампион, изпреварил именно Базел, когото пък ЦСКА елиминира на прага на групата. Още една интересна прищявка на съдбата и, несъмнено, тежък тест за българския представител.

Клуж пък е актуалният шампион на Румъния, което прави групата на ЦСКА изградена от два първенеца - не много такива карета има в турнира.

Отборът от "Българска армия" няма добри пресни спомени от румънци - три пъти отпада от Стяуа в последните 23 години, като последното гостуване бе именно на стадиона на Клуж, а не в Букурещ.

Любопитно, дебютният първи мач на ЦСКА в Европа изобщо е срещу Динамо (Букурещ) през 1956-а, спечелен с разгромното 8:1 в турнира на шампионите.