Повече от 200 души са ранени след инцидент по време на футболен мач в индийския щат Керала. Става дума за двубой от ниските нива на местната футболна пирамида, като на видео, разпространено в Twitter, ясно се вижда как една от трибуните около игрището просто се разпада.

По информация на ANI, петима от феновете, които са били на въпросната трибуна са в тежко състояние.

Случката се е е разиграла преди началото на мач от финалите на турнир от по-ниските нива на местния футбол - вариант, в който отборите играят с по седем души в отбор. Стадионът, който разполага с изградени от бамбук и палмови дървета трибуни, е с капацитет от 1000 души, а на въпросната среща по непотвърдена информация са присъствали седем пъти повече от допустимото.

Срещу организаторите вече е започнало разследване и е въпрос на време да им бъдат повдигнати обвинения, съобщиха от местната полиция. 

Това не е единственият трагичен инцидент, свързан с футбол в Индия в последните часове. Двама млади мъже са починали след катастрофа докато са пътували към Гоа, където е трябвало да гледат финалния мач на индийската Суперлига между Керала Бластърс и Хидерабад.

Бившият отбор на Димитър Бербатов загуби след изпълнение на дузпи