Полицията в Брайтън е задържала трима фена по време на вчерашния мач между едноименния местен тим и Челси, завършил 1:1.

Мачът бе първи за годината в английския футбол, като още в него имаше проблеми с расизъм и хомофибия. Именно това са причините, феновете да бъдат задържани.

Единият фен на домакините е бил изхвърлен от стюардите заради расистко подвикване към тъмнокож играч на Челси, като веднага е арестуван от полицията пред стадиона.

Другият фен на домакините пък е задържан заради хомофобски скандирания към гостуващите фенове. Хомофобски скандирания са причината и за задържането на фена на Челси.

"Невъзможно е нашият клуб да толерира подобно поведение, независимо дали става дума за расизъм и хомофобия. Вече не знам дали доживотната забрана за спортни събития е достатъчно за подобни хора", сподели разочарованият президент на домакините.

Хомофобските скандирания от фен на Брайтън шокираха цяла Англия, защото градът на южното крайбрежие е известен като столица на британската ЛГБТ обюност.

Освен голямата бройка хомосексуални хора, които живеят в Брайтън, той е известен като място, където се провеждат непрестанни фестивали на тяхната общност.