Според в. "Труд" скандалът в ЦСКА около трансфера на Антон Недялков в "Лудогорец" е "буря в чаша вода".

Изданието пише, че собственикът на клуба Гриша Ганчев и един от главните акционери - Христо Стоичков, са изгладили създалите се в публичното пространство противоречия и неясноти около изненадващата сделка и последвалите информации. Ето и текста от онлайн изданието на в. "Труд"

Шокът от трансфера на Антон Недялков предизвика буря в чаша вода в ЦСКА. Националът избра да продължи кариерата си в "Лудогорец" само шест месеца, след като бе продаден от "червените" на "Далас Бърн" в МЛС.

Лидерът на Сектор Г Росен Петров-Животното си позволи да упрекне един от акционерите Христо Стоичков, че е участвал в сделката и е взел 400 000 долара комисионна. От Москва, където е основен анализатор на "Юнивижън", Камата реагира мигновенно.

"Из медиите се появиха някакви хора, които само те искат да се видят и чуят по телевизиите - обясни Стоичков пред БНТ. - Някакви животинки, птици и простотии... Не слагайте името ми там, където не му е мястото! Не съм говорил от шест месеца с Антон Недялков. Даже му нямам и телефонния номер, не знам защо дори трябва да му го имам. Не знам какви са намеренията и на президента на "Лудогорец" Киро Домусчиев. Неговите проблеми не са мои. Призовавам Гриша Ганчев да излезе и каже дали Христо Стоичков е получавал пари от ЦСКА. Чакам това да стане в най-скоро време, защото ако не стане, работата значи е гнила. Или пък се плаща на някой да говори по мой адрес.. Или старата песен на нов глас!"

А Ганчев отвърна:

"Уважаеми г-н Стоичков, Искам да Ви информирам относно розово бразилската серия, която мъчи Вашето съзнание, а именно, че Вие като акционер в най-големия Български футболен клуб по никакъв начин не сте получавали възнаграждение по простата причина, че в последните години 31-кратният шампион не е раздавал дивиденти. Бъдете сигурен, че в момента, в които се получат такива, ще бъдат разпределени справедливо спрямо участието на всеки един от акционерите в клуба. Бъдете здрав."

Малко преди полунощ двамата собственици на ЦСКА изясниха помежду си ситуацията.

В крайна сметка само за шест месеца в касата на "червените" постъпиха 2 милиона долара от трансфера на Недялков. Самият играч изпрати съобщение на Стоичков, в което се извини, че името му е било замесено в трансфера, който по неофициална информация е на стойност 2.5 млн. долара.