Царско село и Ботев (Пловдив) не се победиха на старта на 6-ия кръг в Първа лига, завършвайки 0:0. Чистите голови положения за двата отбора бяха по-малко от пет, като две в началото пропуснаха домакините.

С тази точка Ботев (Пловдив) има 11 точки вече и се изравни с лидера Черно море. Царско село запазва 8-ото място с 6 точки.

Срещата като темпо не беше особено качествена и привлекателна, а и резултатът напълно отговаря на представянето.

Тя започна с много силна игра на Царско село и домакините бяха близо до гол още в първите минути.

В петата направиха огромен пропуск, когато Миси Мезу изведе Васил Шопов на чиста позиция и халфът стреля високо над вратата в ситуация, която изглеждаше като сигурен гол.

В 38-ата минута Ботев отправи първия си истински опасен удар, когато Реда Рабей стреля над вратата след комбинация с Кевин Янсон. Малко след това французинът отправи и точен удар, но Янко Георгиев улови лесно.

Началото на второто полувреме предложи няколко атаки на Ботев (Пловдив) и далечен, но безопасен удар на Тодор Неделев. Царско село отговори с удар от фаул на Петър Атанасов, който беше крайно неточен.

След това и двата отбора нямаха кой знае какви възможности, затруднени и от тежкия терен. Повече топки трябваше да лови Янко Георгиев, но не такива, които биха го затруднили.

В последните 7-8 минути Ботев опита на два пъти да вкара, все чрез Антоан Бароан. Най-напред ударът му беше спасен от вратаря Георгиев, а след това Венцислав Василев в последния момент изчисти топката преди той да излезе сам срещу стража. Третата възможност за Бароан дойде след още 2 минути, но по-скоро той попречи на Маркиньос да засече центриране на Николай Минков.

Последната възможност в мача беше за Маркиньос, който по диагонала от ляво стреля, но топката мина край гредата.