Отборите на Царско село и Берое си размениха остри декларации по-малко от ден след срещата помежду им, която старозагорци спечелиха като гост с 2:0. Столичани атакуваха първи, след като пуснаха декларация, с която обвиниха Димитър Димитров в атака срещу съдиите още преди началото на вчерашния двубой в столицата. 

Ето и какво написаха от Царско село, а след това може да видите и как им отговориха от Берое: 

"Ръководството на СФК Царско село би искало да заостри вниманието на футболната общественост към грозен инцидент, който се случи преди началото на футболната среща срещу Берое Стара Загора, играна на 16 декември на стадион „Арена Царско село“.

Малко след пристигането на отбора на Берое старши треньорът на тима Димитър Димитров си позволи да влезе в съдийската стая, където вече се бяха настанили четиримата рефери на срещата. Той използва груб език и обвинения срещу тях още преди двубоят да е започнал. Наложи се съдийският наблюдател на срещата Йордан Иванов да укроти страстите на треньора.

Дали тези действия на Димитър Димитров повлияха на решенията на съдиите по време на двубоя всеки сам може да си направи изводите, но спорните ситуации решени в определена посока не бяха една и две.

Ръководството на СФК Царско село остро осъжда поведението на Димитър Димитров и призовава отговорните фактори в БФС да вземат адекватни и строги решения. Надяваме се инцидентът да е описан подробно и без прикриване на истината в докладите на длъжностните лица – делегат на срещата Иво Марков, съдийски наблюдател Йордан Иванов и четиримата рефери, които бяха назначение за двубоя.

Вярваме, че това решение на Дисциплинарната комисия към БФС, ще послужи за превенция към бъдещи подобни инциденти, които пряко или косвено оказват влияние върху решенията на съдиите. Ако бъдат приложени строги наказания това може да послужи за пример на треньори, президенти или други представители на клубовете, които опитват подобни действия преди, по време и след края на футболните мачове в България."

Отговорът на Берое пък бе такъв:

ПФК „Берое“ остро осъжда публикуваната по-рано днес декларация от „Царско село“, според която действия на старши треньора на „Берое“ Димитър Димитров са повлияли на решенията на съдйската бригада по време на вчерашния двубой между двата тима. Учудващо е търсенето на вина за загубата в съдийските решения, които в хода на срещата с нищо не повлияха на крайния резултат. По време на прякото предаване футболната общественост ясно видя и чу от къде дойдоха нецензурните реплики, викове и коментари към съдийската бригада, треньорския щаб и футболистите на „Берое“. Всички те бяха от страна на собственика на „Царско село“ Стойне Манолов. Към всичко това, бихме добавили и расистките подвиквания по време на срещата, които идваха от странно многото хора по трибуните, на мач при закрити врата.

С подобни декларации от страна на „Царско село“ се вменява и се очерня името на един от най-доказаните наставници в България Димитър Димитров, както и на клуб като „Берое“. Сред футболната общественост не е тайна личното отношение на собственика на „Царско село“ към Димитров. Въпросният, не за пръв път си позволява да псува и обижда треньора на „Берое“. Като гост на „Локомотив“ (Пловдив) за двубоя с пловдивчани в Стара Загора той си позволи такова поведение и на нашия стадион, след което бе изхвърлен от охраната на ВИП ложите.

Обръщаме внимание, че за нормалното протичане и организация на футболните срещи от efbet Лига, отговорността се носи изцяло от домакините на съответния двубой. Всякакви претенции относно това, трябва да се търси от съответните лица, които отговарят за охраната

Ръководството на ПФК „Берое“ няма да позволи подобни нападки и недоказни обвинения, които уронват престижа на клуба и целят единствено насаждане на напрежение в българския футбол."