Царско село постигна нов драматичен успех с гол в последната минута само в рамките на три дни.

След успеха над ЦСКА в неделя, днес "царете" триумфираха с 1:0 срещу друг от водещите отбори у нас - Берое.

Това съвсем задълбочи кризата в състава на Берое, който след зимната пауза имаше амбиции и шансове за място в тройката, а кръг преди края на редовния сезон има теоритична възможност дори да изпадне от топ 6.

Причината е в ужасните последни седмици, в които Берое записа само една победа в осем мача, като загуби последните три от тях.

Все по-усилено се говори за треньорска смяна на Димитър Димитров Херо, като очевидно в старозагорския клуб има доста сериозни проблеми.

На другия полюс е ситуацията в Царско село, който успя да се спаси от изпадане след престижния успех над ЦСКА, а днес грабна още три точки от ролята на аутсайдер.

Герой този път бе Андерсон Кордейро, който в последната 90-та минута вкара на празна врата.

Необяснимо как беройци допуснаха подобна контраатака в края мача, при която двама играчи в червени екипи се озоваха сами срещу вратаря Душан Перниш.

Иначе Берое имаше всички шансове да стигне до успеха, като в никакъв случай нямаше да е незаслужено, но домакините направиха доста пропуски.

Първото полувреме мина под знака на проливния дъжд, който "удави" играчите в Стара Загора. В осмата минута Кийлън Лебон имаше добра възможност, след като финтира защитник, но стреля неточно.

В 12-ата минута спряганият за нов играч на ЦСКА Дилан Мертенс бе съвсем близо до това да открие резултата, но топката мина до гредата. В 22-ата минута Лебон направи същия пробив като онзи по-рано и този път ударът му бе добър, но не намери очертанията.

През втората част слънцето замести дъжда и положенията за гол бяха далеч по-изгодни. Първото такова бе пред Мертенс, който стреля по-диагонал, но изненадващо не завърши успешно атаката.

След това пред Берое се откриха и най-добрите шансове в мача, но топката така и не намираше очертанията на вратата, а това бе наказано от Царско село в последната минута.