Бъдещето на тима от родния елит Царско село продължава да е все по-неясно, а от ръководството все още не излизат с официално изявление по темата.

Вече десет титулярни играчи официално разтрогнаха договорите си с клуба, а индикациите са, че целият мъжки тим на Царско село ще бъде разформирован.

Клубът от едноименния хотелски комплекс край столичния Околовръстен път, завърши есенния дял на първенството ни на дъното на класирането с 11 точки.

Веднага след последния мач за годината собственикът Стойне Манолов обяви, че спира издръжката на мъжкия отбор. Няколко дни по-късно обаче той смени категоричната си позиция с такава, че съдбата на клуба ще се решава в близките дни.

Тя все още не е ясна за широката общественост, но е факт, че Лъчезар Балтанов, Мартин Кавдански, Янко Георгиев, Васил Шопов, Иван Бандаловски, Христо Попадийн, Ален Стеванович, Милан Йокич, Венцислав Василев и Сашо Александров вече не са част от клуба, а те бяха основни играчи.

Все пак съществува вариант Царско село да доиграе сезона с юноши, за да не понася санкции от преждевременното прекратяване на участието си в Първа лига.

Не е ясна и съдбата на треньора Любослав Пенев в този случай.