Стотици близки, роднини, приятели, съотборници и футболни хора изпратиха Красимир Безински в последния му път. Защитникът от славното поколение на ЦСКА, играл и за националния отбор, почина в понеделник на 57 години.

До цесекарите имаше и левскари, защото това голямо сърце и железен характер спечелиха уважение и приятелство от всички. Краси Безински бе изпратен в последния му път от големи играчи, както и фенове на ЦСКА, а и от "сините" Томас Лафчис, Емил Велев, Станислав Ангелов, Константин Папазов-Тити.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО>>>

Венец от агитката на ЦСКА

Снимка: Bulphoto

Баскетболният специалист никога не е крил, че като младеж е подкрепял "червените" заради любимия му играч - Безински.

Легендарни фигури като Аспарух Никодимов, Димитър Пенев, Стоян Йорданов, Пламен Марков, Джони Велинов, големи имена като Лъчезар Танев и Спас Джевизов, Методи Томанов, бащата на Димитър Бербатов - Иван, Георги Илиев-Майкъла и други, дойдоха за последно "сбогом" с Краси.

Безински е единственият състезател, който има изиграни два полуфинала в Европа с екипа на "червените". Във визитката си има още пет титли на България с ЦСКА, както и шест Купи на България. Част от златния тим през 80-те, който на няколко пъти оставаше в подножието на европейския връх.

"Бог да го прости. Оставил е много материал в своя живот и особено за спорта. Младите трябва да си го спомнят заради характера му", каза Димитър Пенев на поклонението.

"Човек, на който можеше да се разчита. Тежък момент", добави футболният мениджър Лъчезар Танев.

Лъчезар Танев и Димитър Пенев

Снимка: Bulphoto

Константин Папазов-Тити

Снимка: Bulphoto

"Жалкото е, че тези моменти зачестиха - тъжен бе Емил Велев, визирайки, че преди седмица изпратихме "синята" легенда Сашо Костов. - Напусна ни един голям човек, голям приятел. На мравката правеше път. От 80-те години сме заедно. Ще го запомня с всичко най-хубаво, което може да се каже. Дербита между Левски и ЦСКА сме играли един срещу друг. В Израел играхме в един отбор. Тъжно, но животът продължава."

Феновете на ЦСКА и клубът поднесоха венци с червени ленти пред църквата "Св. София", където бе поклонението.

Погребението му ще е по-късно днес в родния Благоевград.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО>>>

Снимка: Иван Григоров