Новакът в родния елит - ЦСКА 1948, показа новата си емблема, с която ще участва в Първа лига през новия сезон.

Именно емблемата на клуба бе обект на скандали, като дори има и заведено дело по случая. Причината е, че ЦСКА 1948 използваше емблема, която бе почти идентична с тази на 31-кратния шампион ЦСКА, без да има това право.

Воденият от Красимир Балъков тим представи новото си лого, което според шефовете на клуба, символизира непревземаемата крепост ЦСКА.

Емблемата е със същото лого като на град София, с разликата, че е оцветена в червено, а във всеки един от четирите сегмента е изписа по една буква, за да се получи ЦСКА.

Клубът представи и екипите си, като съвсем очаквано той е в червен цвят. Като втори и трети екип тимът представи такъв в черно и във червено-бяло.

На пресконференцията бе и Красимир Балъков, който сподели:

"Ако не ми харесваше, нямаше да бъда тук. Това е един клуб, който не бърза със своето развитие, но в същото време прави големи крачки напред. Доволен съм от трите седмици подготовка досега. Изключително много наблегнахме на физическата кондиция. Имахме и контролни срещи, в които пробвахме и доста неща от спортно-техническите елементи. Всички са здрави и никой не е изпуснал тренировка. Футболистите работят добре и не мога да не бъда доволен.

Ситуацията е такава, че в момента не можем да намерим по-сериозен противник от елита. Търсим съперници от чужбина. Ако можем да намерим такъв, може да направим контрола в Банско. Но ние сме длъжни да работим по най-добрия начин и втората фаза да бъде така успешна, както и първата. Ако не направим сериозна контролна среща, ще трябва да коригираме някои неща в движение".

Снимка: Bulphoto