ЦСКА се оплака от това, че фенове на Левски са пуснали заря над базата на отбора в Панчарево в 2 ч след полунощ на събота срещу неделя. Днес е големият финал за Купата на България между вечните съперници и седмицата премина под знака на закачки, конкретни обвинения и провокации, както често се случва преди най-важния мач в българския футбол.

"В разрив с всички разбирания за феърплей, група "сини" фенове пуснаха заря в 2:00 часа през нощта над базата на ЦСКА в Панчарево - написа официалният профил на клуба в социалните мрежи. - Целта беше ясна - да се нарушат сънят и възстановяването на нашия отбор точно преди най-важния мач за сезона.

След всички провокации от страна на противника като закупени билети за чужд сектор, медийна пропаганда, неуважителни изказвания на "експерти" и какво ли още не, останало зад кулисите, вчерашната проява минава всякакви граници и противоречи на принципите на иначе историческото ни футболно съперничество.

Ние в ЦСКА искаме и ще направим всичко по силите си да спечелим днешното дерби. Но не и на всяка цена.

Целта за нас не оправдава средствата, защото в основата на футбола стоят по-важни ценности, които ние няма да смачкаме, за да победим нечестно.

Загубен финал може да бъде спечелен след година - доказахме го предните две. Загубено достойнство не може да бъде възстановено.

Въпреки всичко това, продължаваме да вярваме в справедливостта, силите ни и победата. "Армейският" дух не може да бъде сломен!"

 

Озадачаващото в случая е, че вероятно всъщност футболистите на ЦСКА не са били в базата. Клубът по традиция ги прибира на лагер в нощта преди важен мач, дори двубоят да е в София, в столичен хотел.

Но едва ли феновете, пуснали зарята, са знаели за това.