Привърженици на футболния ЦСКА пътуваха от София до Белград, за да почетат бившия наставник на "червените" Миодраг Йешич, който загина в автомобилна катастрофа на 8 декември, съобщава БТА.

Поклонението пред тленните останки на 64-годишния Йешич се състоя тази сутрин на тренировъчната база на Партизан в квартал Земун в сръбската столица, а погребението му започна в 13 часа днес.

Бившият старши треньор на ЦСКА и Литекс - Люпко Петрович, поднесе венци от името на собственика на "червените" Гриша Ганчев и от "армейския" футболен клуб от София.

"Тук съм по специална молба на моя добър личен приятел Гриша Ганчев, с който няколко пъти работих в България. Йешич беше добър треньор, жалко, че ни напусна по този нелеп начин", заяви Петрович.

БТА

Йешич е шампион на България с ЦСКА през 2005 година, а също така два пъти носител на Купата на България - през 2006-а с ЦСКА и през 2008-а с Литекс. Той също така два пъти печели Суперкупата на България с Литекс през 2007-а и през 2008-а година. Първият му период в ЦСКА е от 2004 до 2006 година, а за сезон 2007/2008 е начело на Литекс. През 2013-а година за втори път се завръща на стадион "Българска армия". Но първо пристигна в България като треньор на Славия, където поема работата на стадиона в Овча купел през 2002-а година, водейки "белите" до 2004-а.

В кариерата си на футболист Миодраг Йешич играе в три клуба - Партизан (Белград), чийто юноша е, а след това в турските Алтай (Измир) и Трабзонспор. Има 8 мача и 2 гола за националния отбор на бивша Югославия.

Треньорската му кариера продължава 25 години, минавайки през три континента - Европа, Азия и Африка. Последната месторабота на Йешич е клубът Ал Шула от Саудитска Арабия, но в края на септември е уволнен, тъй като тимът е чак 14-и в местната втора лига.