ЦСКА е на финалната права около документацията за строежа на новия стадион. Това увери спортният министър Весела Лечева, която обяви какво се случва около проекта на "червените" за цялостна реконструкция на "Българска армия".

В рамките на мандата й беше подписан меморандум между държавното дружество "Сердика спортни имоти" и ЦСКА, в който са разписани всички най-важни стъпки по отношение на създаването на съвместното дружество.

"На финалната права сме. Всички елементи и всички най-важни действия са към своя край. Апортната вноска на активите, с които ще участва държавата в дружеството, са в рамките на 28-29 милиона", обясни пред BTV Лечева.

От думите й става ясно, че ЦСКА също ще трябва да депозира въпросната сума като апортна вноска, с която на практика ше се гарантира строежът на съоръжението.

Тя взе отношение и за стадиона на "Левски". Както е ясно, "сините" пожелаха да реконструират "Герена", но Лечева бе категорична, че първо трябва да платят всичко дължимо на НАП - сумата е над 11 милиона лева.

"Ще кажа нещо, което може би не се знае от широката публика. Стадион "Георги Аспарухов" е в Плана за действие за концесиите още от 2021 година. Тогава е взето решение да бъде дадена възможност чрез публично-частно партньорство, каквото е концесията, да бъде намерен частен инвеститор, който да направи така, че Левски да разполага с модерно съоръжение.

Ние задвижихме тази процедура, като с моя заповед създадохме комисия, в която участва и областната управа. Когато стигнем до процедура по отдаване на концесия, всеки един трябва да изпълни изискванията на закона. Публичните задължения трябва да бъдат изчистени", каза още министърът на младежта и спорта.