Десет клуба, сред които и вечният съперник ЦСКА, подкрепиха предложението на Левски за промяна в програмата на турнира за Купата на България.

По план мачовете в родния елит ще приключат на 14 ноември, а след две седмици пауза за националните отбори, трябва да се проведат и два кръга за Купата на България.

В разгара на футболния Мондиал е предвидена 1/16-финална фаза на 30 ноември, както и 1/8-финали седмица по-късно, на 7 декември.

Заради наглед абсурдната ситуация Левски предложи мачовете за Купата да бъдат изместени с няколко дни напред. Така първият кръг ще се играе на 25/26 ноември, вторият на 30 ноември и с това ще се сложи край на футболната есен у нас.

Идеята е била одобрена от ЦСКА и още девет клуба, но твърдо против по неясни причини са се обявили от ЦСКА 1948 и Ботев (Враца).

Шампионът Лудогорец, както и отборите на Пирин и Спартак (Варна) не са дали отговор, но мълчанието им едва ли е знак за съгласие.

Това разкри президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов, споде когото телевизионното излъчване е основната причина за проточването на турнира.

По правило, заради Мондиала не може да се излъчва повече от мач на ден, което кара ПФЛ да разтегля тези два кръга във времето, за да могат да бъдат излъчени повече двубои.

При така очертаващата се ситуация изглежда само у нас ще върви футбо докато светът се вълнува от Мондиала, а за голяма част от клубовете ни програмата ще бъде излишно разтеглена с едни десетина дни.