ЦСКА си хареса заместник на Али Соу, който трудно ще бъде задържан след зимната пауза в клуба. За нападателя има сериозни оферти и се обмисля вариант да бъде продаден още през януари, а не в края на сезона.

Все пак това няма да се случи, ако ЦСКА не получи исканите за Соу поне 3 милиона евро.

При раздяла с голмайстора си, клубът от "Българска армия" ще се насочи към основната цел, набелязана за нов №9. Той е словак, казва се Филип Балай и е реализирал 11 гола в 16 кръга на първенството на страната. 23-годишният играч на Злате Моравце е висок 192 сантиметра и е много силен във въздуха, в играта с тяло, като присъствието му в наказателното поле е осезаемо.

Клубът на Балай едва ли ще пусне футболиста за сума под 500 000 евро, въпреки че той не е национал на Словакия. Има мачове за младежкия тим.

Друга трансферна цел на ЦСКА е защитникът на Адо ден Хааг Шакийл Пинас, който е на 22 години, но вече дори получава в някои мачове капитанската лента на отбора от нидерландската първа дивизия.

Младият бранител е набелязан лично от Алън Пардю, спортния директор на ЦСКА. Англичанинът бе треньор на Ден Хааг до месец април, когато първенството в тази страна бе спряно заради пандемията, а наставникът се раздели с клуба по взаимно съгласие.

Качествата на Пинас са очевидни, интерес към него имат няколко отбора в Нидерландия, но не и грандовете Аякс, ПСВ и Фейенорд.

Смята се, че цената на защитника ще е около 600 000 евро.