ЦСКА добави ново име на чужденец на ключова позиция в структурите на клуба, като назначи португалеца Пауло Жорже Рибейро Кардозо за директор на детско-юношеската школа.

Той е избран да води Академия ЦСКА, както ще се казва преструктурираната школа, след пресяване на няколко чуждестранни кандидати.

Кардозо се запозна с клуба и Академията в края на миналата година, когато прекара 2 седмици в София и наблюдаваше работата на треньорите и представянето на формациите в съответните първенства.

Специалистът има голям опит в работата с млади футболисти.

Той е човекът, одобрил преместването от Мадейра в школата на Спортинг на 12-годишния Кристиано Роналдо. Така твърди клубът Мелбърн Виктъри от Австралия, където за последно Кардозо бе отговорник за Академията за таланти.

Близо две десетилетия изкарва в школата на Спортинг Лисабон, а през последните няколко години работи и предава своите знания в ралични страни по света - в националните гарнитури на ЮАР, бразилския Флуминензе, Ал Ахли в Саудитска Арабия и Мелбърн.

Ден по-рано ЦСКА обяви и Кристиано Джарета като спортен директор на клуба, с което две от четирите най-ключови позиции в структурата са заети от чужденци. Треньорът на първия отбор Любослав Пенев и изпълнителният директор Пламен Марков остават българските имена в карето.