ЦСКА обяви любопитна инициатива, свързана с международния Ден на Земята на 22 април. От клуба организираха кампания за даряване на дрехи, като в замяна всеки участвал ще получи ваучер за намаление в официалния клубен магазин.

"Червените" се похвалиха също, че при разрушаването на стадион "Българска армия" се използват максимално щадящи околната среда технологии.

Ето детайли за кампанията на ЦСКА:

"Нека се грижим за нашата планета!

На 22.04. отбелязваме Деня на Земята. По този повод ЦСКА организира кампания, в която всички заедно ще можем да покажем загрижеността си към природата и устойчивото развитие.

Заповядай между 20.04.-22.04., 10-19 ч. в пространството пред магазина и върни старите си дрехи и обувки за рециклиране. В замяна ще получиш отстъпка от следваща покупка в официалния ни магазин.

Още от проектирането на модерния ни стадион в най-ранна фаза в ЦСКА се опитваме да мислим за природата и околната среда. По време на демонтажните дейности на ст. "Българска армия" също ползваме щадящи методи, безпрахова техника и разделно събиране на строителен отпадък. Новият ни дом ще бъде изграден изцяло около методи за устойчиво развитие. Кампанията по случай 22.04. е още една малка крачка към това да продължим да бъдем отговорни към заобикалящата ни среда, нашата родина и нашата планета.

Бъди част от една по-красива и чиста природа", написаха от клуба.