ЦСКА официално се раздели с първи футболист от началото на извънредното положение и спирането на футболното първенство у нас.

Това е бранителят Раул Албентоса, който сам е изявил желание да се откаже от оставащите си заплати и да се прибере в Испания.

Договорът на Албентоса с "червените" бе до края на настоящия сезон, но извънредната дълга пауза и неяснотите около подновяването на шампионата, са накарали играча да предпочете завръщане у дома.

"При така стеклите се обстоятелства с прекратяването на шампионата, футболистът прояви разбиране и коректно се разбра с ръководството да се прибере в родината си.

Благодарим на Раул за всичко, което даде за ЦСКА. Макар и само за няколко месеца, той бързо спечели симпатиите на всички фенове и уважението на съотборниците си със своята всеотдайна игра и страст на терена. Изключителен професионалист и личност, от който младите момчета в отбора научиха много. Разделяме се като приятели и той винаги е добре дошъл отново при нас. Пожелаваме му успех занапред!", написаха от клуба.

Албентоса пристигна в ЦСКА в края на юли, като изигра общо 20 мача за тима във всички турнири.

Той вкара и два гола, като "червените" фенове няма да забравят този за 2:2 срещу Левски през септември.