ЦСКА ще избере от няколко варианта новия треньор на отбора от лятото, като се открояват два основни. Ръководството засега не планира наставникът да е чужденец, въпреки че в последните дни в пространството се завъртяха имена - включително на македонеца Чедомир Яневски, предлаган от мениджъри на клуба.

Но приоритетните варианти са други. ЦСКА може да даде шанс на Христо Янев и екипа му, като собственикът Гриша Ганчев е убеден в качествата на младия треньор.

Решението ще зависи от това дали ще се прецени, че Янев е готов за предизвикателството да води отбора към титла и купа, както и добро представяне в Европа. Неизбежно е и Янев, и помощниците му Владимир Манчев и Ивайло Петров, да останат в клуба. Дори, ако не им бъде гласувано доверие да са начело на първия отбор.

Другият кандидат, когото ЦСКА гледа с очакване и на когото е готов да предложи поста, е Стойчо Младенов. Двукратният шампион като наставник е в добри отношения с шефовете Ганчев и Христо Стоичков, а феновете продължават да имат огромно уважение към него. Проблем е, че Екзекутора на "Ливърпул" има действащ договор с казахстанския "Кайсар", но всичко във футбола е въпрос на преговори...

В социалните мрежи и форумите, мненията на феновете също ясно показват, че това са двата най-желани варианта. Решението ще се вземе от собственика Ганчев, който обаче показа през последните месеци, че думата на запалянковците има значение за него. 

Въпросът с треньора за следващия сезон в ЦСКА ще бъде решен преди 25 май, за да бъде той готов със списък с лятна селекция и за старта на подготовката в началото на юни. В неделя Янев ще изведе тима в последния мач от настоящото първенство - у дома срещу "Берое".

Снимка: Bulphoto