ЦСКА е обявил рекордни приходи и разходи в годишния си финансов отчет за 2022-а, става ясно от публикуваните от "Спортал" данни.

В тях ясно се вижда, че клубът е отчел приходи в размер на 29 133 000 милиона лева,което е с почти осем милиона лева повече от тези за предходната 2021 година.

Най-голям дял от тези приходи - над половината, са от продажба на играчи, където са посочени приходи от 16 416 000 лева.

Другите пера с голям дял в приходите са участието в евротурнирите, донесло почти 2,5 милиона, даренията в размер на почти 2 милиона, както и приходите от ТВ права, билети и реклама, които са малко над 2,5 милиона лева.

Въпреки това клубът е бил на загуба, защото разходите надвишават приходите с 2 753 000 лева.

Прави впечатление огромният дял за заплати - 13 484 000 лева, като другите основни разходи са за трансфери и наем на играчи, представляващи общо почти 6 милиона лева.

Впечатление прави, че ЦСКА има кредити и заеми на стойност 28 658 000 лева, като почти всичките са към свързани лица и не са изискуеми преди 2025-а.

В същото време стана ясно, че Световната футболна централа се е произнесла в полза на "червените" относно казуса с продажбата на Али Соу.

Голаджията бе продаден на руския Ростов, като имаше проблем с почти 4,5 милиона лева, които ЦСКА така и не получаваше от руския клуб.

Ростов бе изпуснал всички предвидени срокове за превеждане на отделните траншове, заради което казусът бе отнесен до ФИФА, а там решението очаквано бе в полза на родния клуб.

Не е ясно обаче дали руският клуб отново ще спази сроковете за плащане и дали ФИФА към момента има нужните инструменти за контрол, предвид цялата сага около изключването на Русия и местния футбол от международните състезания.