Ръководството на ЦСКА отне капитанската лента на Иван Турицов след мача от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите срещу Сепси, загубен у дома с 0:2 в четвъртък вечерта.

Националът реагира бурно срещу част от публиката на "червените" след края на двубоя на стадион "Българска армия".

"Благодарим ви, "армейци"! За безрезервната си подкрепа и кипящата страст по трибуните от първа до последна минута не заслужавахте това представяне. Емоциите бяха много, адреналинът - висок, но това не оправдава поведението ни на терена.

Ето защо ръководството на ЦСКА взе решение да отнеме капитанската лента на Иван Турицов. След невероятната подкрепа, която Иван получи от всички в клуба и по трибуните в края на миналия сезон, вчерашните му реакции срещу публиката на ЦСКА са недопустими. Не приляга капитана на най-великия клуб в България да реагира по този начин и да не е в състояние да контролира емоциите си.

ЦСКА е не само спортна институция, но един от най-великите феномени в страната ни. Като такъв сме длъжни да го пазим и поставяме над всеки", се казва в съобщението в официалния сайт на "червените" в петък.