ЦСКА отново поглежда към Любослав Пенев за треньор, след като се раздели с Люпко Петрович преди дни. 53-годишният легендарен нападател е водил родния си отбор три пъти като наставник, като последният му престой бе през пролетта.

С Пенев начело ЦСКА преследваше Лудогорец за титлата, но след поражение от Ботев в полуфиналните дуели за Купата на България, треньорът си тръгна в началото на месец май.

Обстоятелствата при раздялата останаха неясни, но през тази седмица в търсенето от ръковоството на предводител за отбора, отново е изплувал като водещ вариант именно Любо.

Другите обсъждани имена са тези на Стойчо Младенов и Стамен Белчев, като първият се готви за финал за Купата на Казахстан с отбора си Кайсар.

Със статут на легенда и двукратен шампион като наставник на ЦСКА, Младенов винаги е желан от феновете на "червените" и би бил популярен избор. Също, както и Любо Пенев, който е приеман като свой от агитката.

Белчев пък направи силен период начело на отбора и е единственият треньор, изкарал в ЦСКА при собственик Гриша Ганчев повече от година. Но си тръгна след неуспех да отнеме титлата от Лудогорец. Сега води Арда и то - с успех, та неговото привличане вероятно няма да е лесна работа.