Отборът на ЦСКА замина за Рим, където утре от 22 часа българско време гостува на местния Рома в мач от групите на Лига Европа.

"Червените" стартираха участието си в турнира с домакинско поражение от румънския шампион ЧФР Клуж с 0:2, но въпреки това вярват, че имат своите шансове във Вечния град.

Естествено, че Рома е категоричен фаворит, но оптимизъм изрази и Дани Моралес, който временно ще изпълнява ролята на треньор след уволнението на Стамен Белчев.

"Отборът вече знае какво трябва да направи. Очакванията винаги са големи, когато играе ЦСКА. Решението за Стамен Белчев е решение на ръководството, ние изпълняваме сегашните си длъжности.

Виждал съм много интересни неща. Естествено, че ЦСКА може да отиде до Рим и да направи нещо. Няма да е за мен изненада, ако победим. Не мисля, че Рома отделя титуляри и резерви. Мисля, че ако леко ни подценят, това е в наша полза. Те ще дадат всичко от себе си, за да си вземат мача.

При нас в ЦСКА винаги отборът трябва да си има стил. Трябва да има стратегия за всичко. В тази ситуация трябва да си повярват, тези футболисти имат качества и когато се играе като колектив, няма нищо невъзможно. Настроението е едно и също, не е приятно това нещо, което стана, но това е решението на ръководството. Момчетата са професионалисти и трябва да си вършат работата на терена.

Нищо не се променя, трябва просто да си повярват, че тия резултати не са постигнати случайно. Трябва и да вярват, че можем да направим нещо и да напишем история. Няма нищо невъзможно", сподели бразилецът.

Интересно мнение изрази младият десен краен бранител на отбора - Иван Турицов. Той е на мнение, че ЦСКА не е по лош тим от Рома, като също е оптимист за двубоя на "Олимпико".

"Не мисля, че излизаме като аутсайдери. Имаме огромен шанс, не сме нещо по-лошо от тях.

Не са приятни честите смени на треньор, но атмосферата е много добра. Мисля, че настроението е на високо ниво.

Не мога да коментирам решенията на ръководството, не сме радостни, но не сме и разочаровани от тях. Имаше пропуски срещу Клуж, но имаме шанс срещу Рома и те са хора като нас. Всичко е възможно", сподели Турицов.