ЦСКА е изпратил ултимативно писмо до БФС, с което иска преразглеждане на договора за телевизионните права през новия сезон, съобщава "Труд".

Причината - четворен конфликт на интереси в контракта на централата с фирмата носител на правата - "Футбол Про Медия". По тази причина "червените" афишират намерение да сезират и УЕФА.

В своето писмо до БФС клубът твърди с данни от Търговския регистър, че Кирил Домусчиев управлява Лудогорец като участник в Първа лига и Купата на България, държи телевизионните и рекламни права на първенството чрез своята фирма "Футбол Про Медия", вече е собственик на излъчващата първенството "Нова Броудкастинг Груп" и четвърто - член е на изпълнителния комитет на БФС.

Договорът за тв правата е подписан на 9 февруари 2015 година и важи за всички сезони до 2021-а.

В във въпросното първенство ЦСКА изказва готовност да поеме задължението да предоставя на договорна основа процент от постъпленията си на БФС и на другите футболни клубове, срещу които ЦСКА участва в мачовете от Първа професионална лига, Купата на България и Суперкупата на България от сезон 2019/2020 г. занапред. "Червените" не конкретизират коя телевизия е готова да излъчва мачовете им, но явно вече има предварителни сондажи по темата.

От клуба са отказали пред "Труд" коментар на писмото, като нито са потвърдили, нито са отрекли, че по въпроса с телевизионните права вече е имало две срещи на най-високо ниво с вечния съперник Левски.

Ако това е факт, е възможно за първи път в историята двата най-популярни отбора в България да направят единен фронт в защита на своите икономически интереси.

В същото време стана ясно, че БТВ Екшън ще излъчи пряко мача на ЦСКА от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Титоград във вторник от 20:30 часа.