ЦСКА най-сетне излезе с официално съобщение на своя сайт за ситуацията около треньорския пост в клуба.

Както знаем, Стойчо Младенов подаде оставка след полуфинала за Купата срещу Славия във вторник, а вчера след разговори и дискусии на "Армията", ръководството я прие.

Часове по-късно се появиха информации, че изпълняващият ролята на съветник Алън Пардю ще се нагърби със задачата да води "червените" в неделното дерби срещу Левски, а преди минути официалният клубен сайт потвърди това.

Освен мача срещу Левски, британският специалист ще води и полуфинала реванш срещу Славия следващата седмица. След него той и ръководството ще обсъдят ситуацията и ще преценят какво решение би било най-добре за клуба. Не се изключва като вариант и оставането на Пардю за постоянно на поста.

В публикуваното съобщение се коментира и темата със Стойчо Младенов, по която също нямаше нищо официално до този момент.

ЦСКА му благодари за работата, но също така го упрекна, че всичко с оставката се е разиграло в най-неподходящия момент и е трябвало да се потърси диалог. От клуба също така изразяват опасение, че случилото се може да повлияе на резултатите и представянето на терена.

Припомняме, че Младенов хвърли оставка заради конфликт със собственика Гриша Ганчев и изключването му от трансферната политика.

Ето какво написа ЦСКА на официалния си сайт, публикувано без редакторска намеса:

"Армейци,

Алън Пардю ще изведе ЦСКА като наставник в дербито с Левски в неделя. В създалата се непредвидена ситуация и малкото време за реакция английският специалист пожела в този труден и отговорен момент да помогне със своя опит в следващите 2 мача на тима.

След срещите със "сините" и реванша със Славия за Купата на България, ръководството на клуба и Алън Пардю ще обсъдят детайлно моментното положение, перспективите и цялостното бъдеще пред отбора, с цел да се предприемат нужните мерки и клубът да продължи развитието си в най-правилната посока.

ЦСКА благодари на Стойчо Младенов и екипа му за свършената работа досега и им пожелаваме успехи в бъдещите футболни предизвикателства.

Разбираме правото му да изкаже своята позиция, но като клуб смятаме, че тези събития излишно се предизвикаха и случиха в най-неподходящия момент. Не сме съгласни, че подаването на оставка и поставянето на ултимативни условия преди изключително важните мачове за постигането на част от целите ни през сезона са най-правилното и градивно решение.

Смятаме, че всичко трябваше и неминуемо щеше да стане по по-диалогичен начин между страните, след края на сезона, анализирайки постигнатото като резултати и прогреса на тима. И именно тогава всичко да се реши с компромис и консенсус - заедно и в името на ЦСКА.

Искрено се надяваме създалите се извънредни обстоятелства да не окажат негативно влияние на отбора. Също и футболистите да съумеят да покажат най-доброто от себе си до края на сезона".