ЦСКА спечели с 2:0 напеченото дерби с "адашите" от ЦСКА 1948 и показа, че стабилизира изявите си под ръководството на Нестор Ел Маестро.

Пред около 8000 фенове на стадион "Българска армия" 31-кратните шампиони взеха важни 3 точки, с които се изкачиха на четвърто място в класирането.

"Червените" изостават на цели 10 от лидера Локомотив Пловдив, но са и с мач по-малко.

Двубоят предложи много нерви, но със сигурност бе най-силният за ЦСКА под ръководството на Ел Маестро.

През първата част "армейците" имаха сериозно преимущество и демонстрираха скоростен футбол, но оставиха развръзката за второто полувреме.

БТА

Ключова се оказа 74-тата минута, когато Тобиас Хайнц се възползва по перфектен начин от грешка в отбраната на гостите и открадна една спорна топка, подаде я към Назон, който на свой ред я прати в мрежата.

И докато ЦСКА 1948 още не се бе съвзел след шока, Амос Юга изведе отново Назон зад отбраната и той вкара за 2:0, с което на практика уби интригата в мача.

И нещо любопитно - именно Юга трябваше цял мач да гледа обиден за него плакат, вдигнат от агитката на собствения му отбор. Причината - интервю на Юга, в което бе представено, че футболистът е заявил, че Лудогорец е по-голям клуб от ЦСКА. Самият футболист отрече да е казвал подобно нещо и се оправда с превода на интервюто, което е било на английски.

БТА

Това обаче не промени мнението на феновете, които издигнаха плакат с надпис "Youga you're a disgrace", което в превод означава "Юга, ти си позор".

Колкото до гостите - след тази загуба те остават на седмото място с 13 точки. А техният изпълнителен директор Добрин Гьонов изгледа мача от тунела на стадиона. От съображения за сигурност.