ЦСКА представи новия си спортен директор, който очаквано се казва Кристиано Джарета.

Италианецът преговаряше и с Левски преди месец, но очевидно е предпочел "Българска армия". 51-годишният бивш футболист е бил на същата позиция като спортен директор и в елитния Удинезе в родината, както и във втородивизионните Новара и Асколи.

"Горд съм да работя в най-титулуваният български клуб - казва Джарета във видеопредставянето му в сайта на ЦСКА. - Това е отбор, който е разпознаваем по света. Убеден съм, че ще постигнем добри резултати. ЦСКА е познат в Италия заради многото си успешни европейски мачове.

Надявам се ролята ми да е ключова за повишаването на нивото на отбора. Благодаря на семейство Ганчеви за доверието, защото да съм спортен директор на клуб като ЦСКА е чест.

Личната ми амбиция трябва да бъде и амбиция на всички в клуба - да постигаме целите си. В момента отборът се представя добре, разполагаме със силен състав, но можем и да се подсилим.

Имаме потенциал, добри и сериозни момчета. На първо място е важно да се съсредоточим върху тези играчи, които имаме тук.

Кирил Десподов вече прави първите си крачки в Серия "А", което е много трудно, защото там нивото е високо."

Джарета ще работи в екип с Пламен Марков, изпълнителния директор на клуба, както и със Стойчо Стоилов, който ръководи процеса на селектиране на нови играчи.

Снимка: cska.bg

Снимка: cska.bg