Томислав Стипич официално беше представен като нов треньор на ЦСКА.

Хърватинът изненада приятно с няколко изречения на български и се похвали, че вече има частен езиков учител.

Спецът заяви, че е попаднал на правилното място и си пожела да остане доживот в клуба.

"Имам учител и уча български като уважение към вашата страна и този велик клуб. Усетих, че това е моето място. Искам да съм част от него. Резултатите във футбола са всичко. Останалото е романтика. Бих ви помолил да ни дадете спокойствие за начало.

Имайте търпение. Най-добрите решения се взимат не под натиск. Резултатите ще дойдат. Дългосрочната ми цел е договорът ми да не остане само за една плюс една години. Както се казва, целта ми е да съм доживот в ЦСКА", допълни Стипич.

БТА

На срещата с медиите присъстваха и двамата изпълнителни директори - Стоян Орманджиев и Филип Филипов, както и новоназначеният технически директор Михаил Александров.

Те представиха структурата на управление на клуба, като разкриха и плановете за селекция. Петима играчи със сигурност напускат отбора - Енес Махмутович, Мено Кох, Юрген Матай, Фернандо Каранга и Данило Асприля. Ще има и още, но се чака думата на треньора.

От клуба също така признаха, че ужасно закъсняват със селекцията. И че ще имат нужда от 3 трансферни прозореца (една календарна година), за да се изгради боеспособен отбор, който да се бори за титлата.

"ЦСКА ще следва своя футболна философия - ясна визия, изграден стил на игра, атакуващ, който винаги е носил успехи на отбора в миналото. Това ще бъде изискване на клуба към треньора. Този трансферен прозорец се надявам да е последният, в който селекцията ще се извършва в движение. Ще балансираме отбора. Основната цел ще е зимата и следващото лято да надградим.

Зимата вече трябва да сме наясно с ядрото на отбора, който след лятната пауза да е на високо ниво и да може да се пребори за титлата. Това не значи, че следващата година ще избягаме от борбата за титлата и купата, но в момента нямаме този отбор", обясни Филипов, който се оплака, че някои от набелязаните играчи от чужбина са отказали да дойдат в клуба, след като са видели нахлуването на феновете на баража за евротурнирите.

На срещата с медиите присъства и тарторът на агитката Росен Петров, който подчерта, че инцидентите от двубоя са били като израз на недоволство от цялостното управление на клуба от последните години и не са насочени към новите собственици.

Колкото до структурата на управление в ЦСКА, Стоян Орманджиев обясни:

"ЦСКА е акционерно дружество. На върха на пирамидата са физически и юридически лица. Христо Стоичков и НФСКИН с учредител Данаил Илиев. С Христо Стоичков по-рядко комуникираме, но по-напоително. Под тях е Управителеният съвет от трима души - Ангел Борисов, Филип Филипов и Стоян Орманджиев. Той назначава изпълнителни директори. Тук отново сме ние. Нашите функции са равнопоставени. При финансовия директор има промяна - Петър Стоянов. Той неуморно работи вече месец и половина по финансовите дела. Технически директор - Михаил Александров. Има визията за клуб като ЦСКА, млад човек. Щастлив съм, че мога да го представя".