До края на месеца от ЦСКА ще предста техническия си проект за реконструкция на стадион "Българска армия".

Събитието ще бъде публично, а веднага след това проектът ще се входира в Столична община за необходимите разрешения.

В ЦСКА са убедени, че всичко ще мине максимално бързо и безпроблемно, като първата копка може да се направи още в началото на лятото, информира "Тема Спорт".

Със сигурност обаче това ще се случи след края на настоящия футболен сезон, в който "армейците" са лидери в класирането с 4 точки аванс пред Лудогорец и могат да сложат край на 11-годишната хегемония на "орлите".

Междувременно стана ясно, че ЦСКА отново ще проведе основната част от лятната си подготовка в Австрия. "Червените" бяха в алпийската страна в 6 от последните 7 години, като единственият пропуск бе наложен от пандемията от коронавирус през 2020 г.

На австрийска територия червените ще се готвят не само за следващия сезон в Първа лига, но и за участието си в евротурнирите. Всички на "Армията" се надяват тимът да участва в квалификациите за Шампионската лига, а не както през този сезон - за Лигата на конференциите. Както е известно, родният шампион започва от първия кръг на ШЛ, който през следващия сезон ще се проведе 11-12 и 18-19 юли.

Ако ЦСКА остане втори в първенството, пък ще стартира участието си в Лига на конференциите от втория предварителен кръг на 27 юли и 3 август. Първа лига пък ще започне на 14 юли, петък. Това е датата, която е обсъждана от Професионалната футболна лига и футболния съюз. И се очаква именно тя да бъде гласувана от Изпълкома на централата.