Калоян Кръстев от Славия ще премине в ЦСКА. Така "червените" осъществяват втори трансфер в рамките на днешния ден, след като по-рано обявиха привличането на Карло Мухар, който пристига като преотстъпен от полския Лех Познан.

"Факт е, че продадохме Калоян Кръстев на ЦСКА. Пожелавам му много успехи. Радвам се, че той ще има възможност да играе мачове в Лигата на конференциите и се надявам, че ще се изяви по най-добрия начин", каза президентът на Славия Венцеслав Стефанов пред БЛИЦ.

По този начин "белите" продават Кръстев за втори път, след като през 2018 година той бе закупен от италианския Болоня, но не записа нито един мач за отбора от Серия "А", като дори прекара един сезон под наем в родния си тим преди окончателно да се завърне на "Овча Купел".

В момента Кръстев е с националния отбор на България, след като Ясен Петров го повика за световните квалификации с Италия и Литва, както и за приятелската среща с Грузия.

Таранът е играл за юношеския и младежкия национален тим на страната ни, но все още не е дебютирал за представителния ни мъжки тим.

Досега през сезона Кръстев има два гола в родното първенство.