ЦСКА привлече левия защитник Брадли Мазику от френския третодивизионен отбор Шоле.

Трансферът е доста изненадващ, като се има впредвид фактът, че на тази позиция "червените" вече имат Петър Занев, Жеферсон, а и игралият често там миналия сезон Нуно Томас.

Далеч не толкова добре обезпечен изглежда десният фланг на отбраната, където Иван Турицов (който е на 19 г.) на практика няма алтернатива. Но такова е решението на селекционния екип на "Българска армия".

Още по-интересно е, че се взима футболист от толкова ниско ниво в йерархията на европейския футбол. Шоле е завършил на седмо мято миналия сезон в трета лига на Франция, а 23-годишният конгоанец е играл в 25 двубоя като титуляр.

Мазику бе собственост на втородивизионния Лориан, но не е изиграл нито един мач за първия отбор на клуба. Преотстъпван е в Дюнкерк (пета дивизия) и Шоле, където играеше до момента.

Междувременно доскорошният капитан на "червените" Божидар Чоржбаджийски е вече в Букурещ, като се очаква да премине под наем в местния гранд Стяуа.

Очаква се румънците да платят 50 000 евро на ЦСКА, а ако искат да го привлекат за постоянно, то цената му ще е 450 000 евро.