Ръководството на ЦСКА излезе с леко странна декларация в навечерието на първия европейски мач за тима през сезона.

По-малко от 24 часа преди двубоя срещу латвийския Лиепая от Лигата на конференциите, ръководството на "червените" написа няколко изречения в подкрепа на треньора Любослав Пенев.

В тях се казва, че той има "огромна и безрезервна подкрепа", като се подчертава, че ръководството няма никакво съмнение в неговата "харизматична и авторитетна личност".

За проблеми в лагера на "червените" се заговори след разгромната загуба с 0:4 в мача за Суперкупата срещу Лудогорец. Разбира се, че това е честа практика и реакциите са подобни, когато някой от двата гранда на родния футбол допуснат подобни поражения във важни мачове.

Но пък и декларацията идва часове, след като Пенев открито заяви пред медиите, че има хора на заплата в ЦСКА, които умишлено работят срещу клуба.

Припомняме, че последната раздяла между Пенев и ЦСКА дойде именно след скандал между него и някои от ръководните фактори на "Българска армия".

Ето какво написа и "червеното" ръководство, публикувано без редакторска намеса:

Армейци,

Собствениците на клуба, цялото оперативно и техническо ръководство, както и всички служители, работещи и милеещи за армейската кауза, искаме да изразим своята огромна и безрезервна подкрепа към старши треньора на тима Любослав Пенев.

Всички ние, нито за миг не сме се съмнявали, че легенда, харизматична и авторитетна личност като него са правилният избор да бъде начело на ЦСКА.

‚Доброжелателите" ни обаче не мислят така. Ровят, лъжат, фантазират, интригантстват... Прекалено са малки и нищожни за да им обръщаме специално внимание. Категорично заявяваме позицията си, че сме зад Любо Пенев и силно вярваме, че с роден победител като него начело най-доброто за клуба ни тепърва предстои.