ЦСКА публикува гневна декларация срещу ръководството на Българския футболен съюз и по-конкретно президентът Бирослав Михайлов.

Този път поводът е глобата от 15 хиляди лева за клуба заради подкрепата към Димитър Бербатов в алтернативния конгрес на голмайстор №1 на България.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

"Възкресилият се оставкаджия от БФС отново извади кинжал на любимия ни ЦСКА! Персонажът, който погази куп закони и влезе в световната футболна история като единствения допълзял отново до поста си след 18-месечна оставка, пак го раздава морален типаж. И пак иска пари - 15 000 лева глоба за ЦСКА, защото клубът има мнение, различно от делиорманското ехо. Вечната Амбър пак иска да прибира. И заплашва нашия клуб с изхвърляне от елита. Пиеска на абсурда, която в Бояна веднъж вече играха и така съвсем обезсмислиха родното вторанство.

Без ЦСКА няма как да оправдавате слугинажа си, г-н Оставка! Няма да има защо кукловодът ви Хегемон Десети да ви дава каквото и да било. Така че не хвърляйте отново прах в обществото. И без това БГ футболът тотално се лута в мъглата, която вашето т.н. управление спусна над всички клубове без един. Не ни пробутвайте и стария номер с КЕШай вместо Бата(ка) като шеф на съдиите. Феновете знаят кой плаща и кой и защо само пие шампанско!

ЦСКА не застава зад никого, а подкрепя каузи, каквито смята за правилни! Наред с много други клубове! Филип Филипов ще продължи да върши своята сегашна работа с официалната длъжност градинар на Борисовата градина! Там нито г-н Оставка, нито Хегемон Х ще имат власт да го махнат. Но ако все пак в неприкритата си злоба успеят, ще му намерим друга длъжност! Ние ценим парите, но повече от тях държим на авторитета на служителите си.

Затова казваме "Наздраве" на "въздържател" номер 1 от Бояна с едни 15 000 лева от ЦСКА. И дано не забравите, неуважаеми господа погребални агенти, да почерпите като за помен и КЕШай! Работа ви върши все пак. Нищо че е кукла на конци!

И накрая - приятно изкарване в Катар! Там ще видите поне къде пак не заведохте националите за цялото ви порочно управление. Но няма страшно - поне сте с 15 000 лева напред в пътуването назад!"