ЦСКА излезе с позиция за ситуацията около билетите за финала за Купата на България с Левски, който е на 15 май.

Днес стана ясно, че фенове на "сините" закупуват билети, които са предназначени за сектор "А", който е предвиден за привърженици на "червените" (символичният домакин в срещата).

Това става възможно с онлайн продажбата, а причината е, че феновете на Левски изкупиха своите билети за няколко минути и другите желаещи да присъстват на мача останаха без друг вариант. В момента в интерактивната схема имат билети за продажба само в "червения" сектор "Г".

Според ЦСКА това е добре планиран сценарий и некоректно отношение от фирмата разпространител. Ето изявлението:

"Какво се случи с билетите за финала за Купата на България и какви мерки ще предприемем, за да защитим интереса на нашите фенове?

Вчера (02.05.) беше постигната изрична договорка с фирмата разпространител "Ивентим" билети за сектор "А" да не бъдат пускани онлайн, а само на касите на стадион "Българска армия"

Днес (03.05.) от "Ивентим", напълно самосиндикално и без да предупредят клуба ни, решават да пуснат в продажба онлайн билети за сектор "А", където ще са разположени нашите фенове.

След очевидно добре планиран сценарий, в първите минути на онлайн разпространението, фенове на "Левски" изкупуват все още неизяснено количество билети за нашия сектор.

Веднага след като видяхме онлайн продажбата, се свързахме с "Ивентим" и настояхме тя да бъде блокирана.

Изрично настояваме, след некоректното отношение и липсата на елементарна организация преди най-взривоопасния футболен двубой, да бъдат взети мерки, така че сигурността и комфортът на всички наши привърженици да бъдат осигурени. Търсим най-доброто решение да гарантираме, че провокациите ще бъдат спрени в зародиш и че чужди фенове няма да бъдат допуснати в сектора на ЦСКА. Ако се наложи, ще анулираме всички продадени дигитални билети за сектор "А". Осъзнаваме, че това ще причини неудобство и за нашите привърженици, закупили си билет онлайн, но няма как да позволим "синьо" шалче да бъде развято в "АРМЕЙСКИЯ" сектор.

Категорично заявяваме, че няма да допуснем никой да се подиграва с нашите фенове и великия ЦСКА.