ЦСКА излезе с остра позиция след решението на ФИФА, което забранява на клуба да катотекира нови футболисти в продължение на два трансферни прозореца.

Причината е в задължението на "червените" към бившия играч Юнес Бенжелюн в размер на над 500 000 евро. Франзуцинът така и не записа минура за ЦСКА през 2013-а, но той потърси полагащите му се по договор пари във ФИФА.

Бенжелюн спечели делото срещу ЦСКА в Спортния арбитраж в Лозана, както и обжалването от страна на "червените" във Върховния съд на Швейцария.

Все пак ЦСКА може да избегне санкцията, ако се разплати или договори с играча, но клубът пусна гневна декларация, подписана от собствениците Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков.

В нея се търси връзка между завръщането на Борислав Михайлов и загубените дела точно в този период, като също така има обвинения към бившите ръководители и треньори, подписвали подобни договори с играчи, които нямат минута за клуба.

Любопитното е, че при идването на въпросният Бенжелюн, треньор на ЦСКА е Стойчо Младенов.

Ето и какво написа ръководството на официалния сайт, публикувано без редактроска намеса:

"Армейци,

Във връзка с решението на КАС и ФИФА да блокира трансферите на ЦСКА Ви информираме за следното:

В последните 5 години армейският клуб водеше тежки битки във ФИФА и КАС с адвокатите на футболистите Сержиньо Рибейро, Гуидо Ди Вани, Нилсон Барош, Бернардо Тенгариня, Юнес Бенжелюн и агентите Мадам Ба и Хуан Руано. Повечето от Вас, обичащи клуба, дори не се сещат кои са тези лица, нали?

Да, но стойността на делата и предявените претенции за обезщетения е над 1 500 000 евро!

Интересен е фактът, че тези футболисти и агентите не зачетоха българското законодателство и не потърсиха в установения от закона срок дължимото от синдика на дружеството в несъстоятелност.

Друг интересен факт е, че доста идентични дела, заведени от други футболисти и агенти като Иван Боладо, Сивард Спрокел, Хуан Уриарте и т.н, ЦСКА справедливо и законно спечели съдебните битки именно в тези споменати футболни институции.

И забележете! Откакто се върна в активна роля и власт "управленецът" Борислав Бисеров Михайлов всички останали дела по същите казуси бяха загубени от ЦСКА. Нищо не казваме, никого не обвиняваме, само напомняме тази поредна "случайност", от която пак потърпевш е най-великият български клуб. Но ... нека е жив и здрав, без да забравя, че Господ гледа!

За финал, драги армейци, нека се запитаме: КОЙ директор с какви съображения и по каква футболна логика е подписвал и не е спазвал тези договори с произтичащите от тях подобни неустойки?

Кое спортно-техническо ръководство е позволило да се привличат подобни знайни и незнайни футболни виртуози, които без една изиграна минута за ЦСКА сега да търсят милиони?

Кой сега в цялата ситуация се е наредил на опашката, за да намаже дебело филията? Това не е въпрос с повишена трудност... Както се казва - знаем се...

Парите ще бъдат платени! И дано да са последните източени заради безхаберие и безотговорност финансови средства от клуба!

С уважение: Христо Стоичков, Юлиян Инджов и Гриша Ганчев".